INVITAȚIE

INVITAȚIE

În cadrul Programului AICI „Autori Iubiți și Cărțile lor la Iași”, Iașul Cultural și Librăriile SEDCOM LIBRIS vă invită luni, 14 ianuarie 2019, începând cu ora 17.00, la Casa Cărții Iași, Sala de Evenimente, etaj II, Bdul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 57, la întâlnirea cu autorul, profesor de filosofie și traducător, DORU CĂSTĂIAN.

Vor prezenta, pe lângă autor: Prof. drd. Bogdan CARANFILOF.

Moderatoare și gazdă a serii va fi doamna Irina STRATULAT.

 

Doru Căstăian este un profesor de științe socio-umane interesat de temele tabu ale școlii și societății românești, de la evoluționism, relația știință-credință, la metodele pedagogice care dezvoltă copiilor spiritul critic.

Predă filosofie, logică, economie și cultură civică într-un liceu de arte din Galați și, pentru că este atât de bun în ceea ce face, a primit premiul Merito, unul dintre cele mai importante care se acordă dascălilor din România.

Recent, Doru și-a strâns un set de eseuri pe teme de educație într-o carte, Cum și de ce (mai) educăm”, la Editura Ratio et Revelatio, ocazie cu care am și făcut un interviu cu el, ca să aflu dacă predarea evoluționismului ar fi utilă în școli și cum este perceput la nivelul liceenilor conflictul cultural dintre viziunea conservatoare și cea modernă.

 

Librăriile SEDCOM LIBRIS Iași

Director, dr. ec. Petru Radu                                                                      

Redactor-șef Alina Hucai

 

 

  E-mail: editurasedcomlibris@gmail.com, telefon: 0742 76 97 72