Bun venit!

Cuvânt de Bun venit!

                              Dragi vizitatori,

      Avem deosebita plăcere să vă urăm bun venit pe site-ul Școlii Gimnaziale Vânători.Prin acest mijloc de cunoaştere şi comunicare dorim să stabilim o legătură permanentă și un dialog constructiv între familie,comunitate și școală.

    Aici veți găsi informații necesare în legătură cu activitatea noastră şi să vă oferim date utile privind calendarul înscrierilor la școală, al examenelor, rezultate ale examenelor,activitati,documente…etc.

Scurt istoric al Școlii Gimnaziale Vânători

Școala veche
Școala Gimnazială Vânători -clădirea veche

      Localitatea Vânatori,sat centru al comunei cu acelasi nume, este situata in partea de nord a judetului, pe malul stang al raului Siret, la o distanta de 25 de km de orasul Pascani. Accesul catre aceasta localitate se face prin Lespezi, pe un drum pietruit, accesibil in toata perioada anului.

     Comuna Vânători este formata din 5 sate: respectiv Vânători, Crivesti, Hartoape, Gura Bâdilitei si Vlădnicut, insumând o populatie de circa 4800 de locuitori.

harta Vînători

Harta teritorială a comunei Vânători cu satele componente

      Școala Vânători a fost construită in 3 etape: primul corp de clădire, format din 2 săli de clasa a fost ridicat in anul 1946 pentru clasele primare, care până la acea dată au funcționat in casa unui învățător din sat.

     Populația școlară fiind in creștere, a fost construit cel de-al doilea corp, după aceeași formă, între anii 1947-1948, iar intre anii 1965-1966,cele doua corpuri de clădiri au fost unite intre ele cu un al treilea, format din 3 săli de clasa obținându-se astfel actualul local al școlii. Odată cu construcția celui de-al treilea corp, s-a ridicat in curtea scolii o clădire cu 2 încăperi destinată instruirii practice a elevilor.

Din trecut…

Anul                    Denumirea școlii

1865                 Școala primară Vânători

1925                 Școala primară Vânători

1946-1959        Școala primară Vânători

1959                 Școala cu clasele I-VIII Vânători

1965                 Școala cu clasele I-VIII și clase de ucenici         Vânători

2001                 ȘCOALA DE ARTE ȘI MESERII VÂNĂTORI

2009- prezent   Școala Gimnazială Vânători

     In acest moment, Scoala Vânatori dispune de o cladire proprie in forma de U, cu o suprafata de 892 mp si un atelier scoala cu o suprafata de 80 mp,nefunctionabil.

     Terenul pe care aceste constructii se afla amplasate nu constituie obiect de litigiu, nu este revendicabil si se afla in proprietatea Consiliului Local. Date fiind gresit interpretate unele articole in paragrafe ale Legii 18/1991 de catre factorii de decizie si conducere de la nivel local ,in acest moment, scoala nu are titlu de proprietate pe suprafata de pamânt pe care se afla amplasata.

     Scoala Vânatori a functionat,pina in 1989 ca Scoala cu clasele I-X,dupa care a devenit Scoala de ucenici ,apoi scoala cu clase de complementara,pentru ca apoi sa devenim Scoala de Arte si Meserii pana in anul 2010,cand s-a schimbat din nou in Scoala cu clasele I-VIII..

 Începand cu 1.09.2012, titulatura este ŞCOALA GIMNAZIALĂ VÂNĂTORI ,scoala cu PJ, fiindu-i arondate următoarele structuri:

Director,

Prof. Maria-Adina Grivolea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *